Amazon спира строителството на втората си централа във Вирджиния

Първата фаза все още е в процес на изграждан

Amazon спира строителството на втората си централа във Вирджиния | StandartNews.com

Amazon спира строителството на втората си централа в Северна Вирджиния, потвърди компанията в изявление за CNN в петък.

Джон Шотлър, шеф на отдела за недвижими имоти на Amazon, каза, че компанията отлага първата копка на втората фаза на нова централа. Първата фаза все още е в процес на изграждане и се очаква да бъде открита през юни.

„Решихме малко да изместим новаторската разработка на PenPlace (втората фаза на HQ2)“, казва Шотлър в изявление. „Втората ни централа винаги е била многогодишен проект и ние оставаме ангажирани с Арлингтън, Вирджиния и по-големия столичен регион.“

По думите му Amazon вече е наел повече от 8000 служители в централата и компанията е развълнувана да ги приветства в първата фаза на новия кампус, наречен Met Park, този юни.

Търсенето на второ седалище на Amazon започна през 2017 г., стимулирайки голяма конкуренция, тъй като местните служители в цялата страна се състезаваха за гиганта за електронна търговия, който да осигури работни места и други ползи за техните общности. Около 238 общности подадоха оферти през 2017 г. да бъдат дом на втората централа на Amazon, като някои предлагат големи данъчни облекчения или дори да преименуват земята на „град на Amazon“. ”

В крайна сметка Amazon избра Ню Йорк и Вирджиния за новата си централа след едногодишно търсене, но по-късно се отказа от плановете си за Ню Йорк, след като се сблъска с негативната реакция от членове на общността.

Решението на компанията да спре строителството идва само два месеца след като главният изпълнителен директор на Amazon Анди Джаси потвърди, че компанията ще съкрати над 18 000 човека места в опит да намали разхпдите си. Говорителят на компанията твърди, че дългосрочните намерения и ангажимент на Amazon по отношение на HQ2 остават непроменени, включително плановете на компанията да разкрие 25 000 корпоративни и технологични работни места в новата централа.

Ходът на Amazon идва на фона на нарастващ брой технологични компании, които преосмислят своя отпечатък и инвестиции в недвижими имоти, на фона на спад в технологичната индустрия, воден от промяна в пандемичното търсене и по-широка икономическа несигурност. Компанията-майка на Facebook Meta, Microsoft, Salesforce и Snap затвориха офиси или обявиха планове за намаляване на разходите за недвижими имоти през последните месеци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай