Петък,

Amazon съкращава нови 9000 служители

От: екип на Стандарт -
503
Amazon съкращава нови 9000 служители
A
A
A

Amazon съкращава нови 9000 служители, а засегнатите са от AWS, Twitch, реклама и човешки ресурси. В своята бележка главният изпълнителен директор Анди Джаси посочва „несигурната икономика“ като причина за съкращенията и казва, че компанията е „избрала да бъде по-рационализирана в разходи и численост на персонала“. Amazon наскоро уволнени общо 18 000 души в цялата компания в края на миналата година и през януари, което включва работници в хардуера и услугите, човешки ресурси и екипи за търговия на дребно.

Преди дни изпълнителният директор на Twitch Емет Шиър подаде оставка, но не е ясно дали това е свързано със съкращенията на работни места, тъй като той ще остане в компанията в ролята на съветник. „Малко над“ 400 души са били засегнати от съкращенията, според публикация в блог от главния изпълнителен директор Дан Кланси. Тъй като Twitch продължава да се развива, скорошните промени в начина, по който разделя приходите със стриймърите, накараха някои да се чувстват разочаровани, докато някои от най-добрите стриймъри на платформата я замениха с конкуренти за стрийминг на игри като YouTube.

„Както много компании, нашият бизнес беше повлиян от настоящата макроикономическа среда и ръстът на потребителите и приходите не беше в крак с нашите очаквания“, пише Кланси. „За да управляваме нашия бизнес устойчиво, ние взехме много трудното решение да намалим размера на нашата работна сила.“

Засегнатите екипи все още не са взели окончателните си решения кои служители да съкратят. Целта на компанията е да вземе тези решения до средата до края на април и оттам да уведоми служителите. Засегнатите служители ще получат обезщетение при уволнение, преходна здравна застраховка и подкрепа за намиране на работа.

Четвъртото тримесечие на 2022 г. беше най-лошото на Amazon досега, тъй като компанията отчете първата си нетна загуба от 2014 г. насам от 2,7 милиарда долара. Amazon предприе редица стъпки за намаляване на разходите през последните месеци, включително спиране на строителството на втората си централа в Арлингтън, Вирджиния, затваряне на някои от физическите си магазини Go и спиране на разширяването на магазините Fresh. Гигантът за електронна търговия не е единствената голяма компания, която се бори с финансови проблеми и съкращения на фона на нестабилна икономика. Meta, Microsoft и Google вече уволниха десетки хиляди работници тази година.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com