Зона 51 - табуто на ЦРУ

Свръхсекретният полигон е най-пазеното място на планетата

Зона 51 - табуто на ЦРУ  | StandartNews.com

ЦРУ вдигна ембаргото за пръв път и призна чрез разсекретяване на тайни документи, че митичната свръхсекретна база "Зона 51" не е фикция, а действителност. Специалният полигон е създаден в щата Невада в САЩ в ерата на на Студената война. За този полигон от десетилетия в публичното пространство витаеха всякакви слухове и легенди. Предполагаше се, че там се извършват опити с извънземни, изследват се технологии, създадени от космически цивилизации, разследват се инсценирани опити за кацане на Луната. В публикуваните преди дни документи на Управлението на секретната база на Военновъздушните сили на САЩ "Зона 51" се отбелязва и мястото на географската карта. То е близо до пресъхналото езеро Грум. В документите обаче няма информация за катастрофи на НЛО, извънземни с черни очи и контакти с тях. Описват се само някои създадени там свръхмодерни самолети с чудновата форма, но не и летящи чинии.

За първи път Архивът по национална сигурност към университета "Джордж Вашингтон" се е сдобил с достъп до сензационни исторически документи на ЦРУ през 2003 г, но в тях всичко за "Зона 51" било щателно редактирано и прочистено. През 2005 г. старши сътрудникът в университетския архив Джефри Ричърдсън отново поискал достъп. И сега, след осем години чакане, Ричърдсън получил материали, в които категорично се споменава и признава за "Зона 51". Материалите разкриват, че през 50-те години на миналия век в тази секретна зона е разработен шпионският самолет "Ю-2". По-късно там се тестват и други летателни апарати, като Ес Ар-71 "Блекбърд", изтребителят Ф-117 "Стелт" и бомбардировачът БЕ-2 също от класа "Стелт". Мнозина вярват, че в този военен обект се съхраняват извънземни космически кораби и останки от обитатели на други планети. А редица американски висши чиновници твърдят, че лидерите на САЩ тайно са се договорили с извънземните за поддържане на добри отношения.

Пристан на извънземни

Романи, холивудски филми и телевизионни програми описват мистериозната "Зона 51" като пристанище за извънземни, пътувания във времето, ужасни конспирации.

През 1996 г. в екшън филма "Денят на независимостта" американската армия използва технология на извънземните, за да отблъсне с контраудар от "Зона 51" нападение на пришълци извън нашата планета Земя. Действието на телевизионния сериал "Седем дни" се развива във въображаемата мистична "Зона 51". Видеоигра от 2005 г. за конспирации за фалшиво кацане на Луната също визира "зоната".

Обилната фикшън продукция дава основание на мнозина американци и други хора по света да смятат, че "Зона 51" е плод на фантазиите на писатели и режисьори по подобие на "Терминатора", "Междузвездни войни" и други подобни художествени измислици. Всъщност зад митовете и легендите, които често се разпространяват от спецслужбите с цел за маскировка и дезинформация, този път наистина се крие изключително интересна истина.

Физик вкарал съпругата си
в строго охранявания обект

Първите по-убедителни доказателства, че базата наистина съществува, са от доста време. Пръв "изплюл камъчето" работилият в базата през 1978-1979 г. американски физик Робърт Лазар, който дори успял да покаже на съпругата си и на приятели летящи чинии. Няколко пъти той вкарвал тайно през нощта "екскурзианти " в зоната, докато групата не била засечена и заловена от охраната. Ученият веднага бил уволнен, разпитван, заплашван и т.н. Затова решил, че единственият начин да избегне физическа разправа и дори смърт е да публикува информация за базата, писа през 2008 г. руското електронно издание "Анамальные новости"(Anomalia.Kulicki.Ru). Но след участието на Лазар в телевизионно предаване заинтересувани от сензацията журналисти не могли да открият никакви официални данни за него. Институциите твърдели, че такъв човек няма. Лазер обаче "възкръснал", когато в стар телефонен указател в Лос Аламос бил открит служебният му телефон. Намерена била и квитанция за платени от него данъци, от която личало, че през 1989 г. Лазар действително е получавал заплата от Разузнавателното управление на американските ВМС и по-точно от военен обект Е-6722 с код MAJ, което е съкращение на "Мажестик".
Странната история на Робърт Лазар станала абсолютно разбираема след изповедта на високопоставен служител на ЦРУ. "Известно ми е, че между пришелците и властите в САЩ има споразумение със следното съдържание: "Ние ще запазим тайната за вашето присъствие, а вие ще обещаете да не се намесвате в работите на земляните. Освен това ние ще ви осигурим място за свобода на действие на територията на САЩ в изолиран район." Този район бил в щата Невада и е известен именно като "Зона 51" или "Дриймланд". Извънземните били пристигнали на Земята през 40-те години на миналия век.

Кисинджър бил шеф на проекта

за изследване на извънземните. "Зона 51" е създадена през март 1955 г. Тогава е формирана Групата за координация и планиране "Мажестик 12". Нейната задача била да работи по проблемите на неидентифицираните летящи тела и "пришелците". Шеф на групата става Нелсън Рокфелър, който по това време е специален консултант на Белия дом за Студената война. Главната причина за създаването на групата било "нарушаването от извънземните на договореността за невмешателство в делата на земляните". По това време на територията на САЩ имало много случаи на осакатени хора и животни в резултат на опитите на извънземните. През ноември 1955 г. в Съвета за национална сигурност на САЩ се създава специална експертна група от влиятелни в държавата личности начело с Хенри Кисинджър. Тя се занимава с изясняване на истинските мащаби на извънпланетното присъствие на Земята и с дейността на пришелците.

Изследванията установили, че пришелците са използвали хора и животни като източници за получаване на жлези с вътрешна секреция, хормонални секреции, ферменти, кръв, а също и за опитни зайци за ужасяващи генетични експерименти. Извънземните обяснили тези действия като жизнено необходими за тяхното оцеляване. Защото генетичната им структура била разрушена, те не можели повече да се възпроизвеждат и били застрашени от изчезване.

Изследователите в базата приемали с подозрения тези обяснения. Но поради това, че оръжията на САЩ били безсилни против извънземните, комитетът "Мажестик 12" решил да се продължат дружеските отношения, докато не се разработи технология за справяне с тях. Най-секретният обект в САЩ се намира в сърцето на пустинята Невада - далеч от любопитни човешки погледи.

Обектът има и други имена: Райско ранчо, Участък Уотъртаун, Сдриймланд, Езеро Грум. До това най-засекретено не само в САЩ, но и на цялата планета място, имат достъп само избрани висши чиновници на САЩ и учени, които работят там. Псевдоучени уфолози твърдят, че в базата се намират останки от "летящи чинии" на пришелци от други светове, както и тела на извънземни същества. Освен това там се провеждат изследвания и тестове на суперсъвременни летателни апарати и оръжия, използвани от извънземните.

Пътят пред пустинята, който води до загадъчната база, винаги е пуст и по неговото около стотина километра протежение не се срещат никакви коли и хора. При наближаването на базата край пътя започват да се мяркат огромни табели с един-единствен надпис, който предупреждава нежеланите гости да не се приближават до "забранената зона". Проникването там е почти невъзможно. По подстъпите към нея на много места са разположени тайни камери за наблюдение. През нощта над територията патрулират хеликоптери с прожектори. Така че през деня и през нощта "пиле не може да прехвръкне", без да бъде забелязано и арестувано.

Според уфолози основната сграда на базата има 14 подземни нива под ъгъл от 60 градуса, но какво се върши там, никой външен човек не знае. Твърди се, че в района на базата са забелязвани странни летящи обекти, извършващи сложни маневри и висш пилотаж, невъзможен за съвременната човешка летателна техника.
Каквито и още любопитни подробности да се появят в бъдеще за най-тайното място на света - "Зона 51" в САЩ, те със сигурност ще бъдат сензационни!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай