Журналисти се бият за Памела в Париж

Журналисти се бият за Памела в Париж | StandartNews.com

Американският сексимвол предизвика смут във френския парламент

Бившата актриса от сериала "Спасители на плажа" и световен сексимвол Памела Андерсън създаде хаос във френския парламент онази вечер. Журналисти се бутаха и сбиха, за да отразят кампанията й за забрана на угояването на патици и гъски, предаде Ройтерс.

Момичето на "Плейбой" пристигна в парламента, за да подкрепи законопроекта на депутата Лоранс Абей против насилственото угояване на гъски и патици, чиито черни дробове са основната съставка за деликатеса фоа гра. "Искам да призова френските депутати да забранят угояването и призовавам френските граждани да не ядат повече фоа гра - жесток лукс, причина за ужасни страдания и агония на 80 млн. птици всяка година", каза 48-годишната Андерсън.

Тя бе поканена от фондация "Бриджит Бардо" и стана причина стотици журналисти да пристигнат в една от залите на парламента, където бе проведена конференцията. Френските издания побързаха да коментират, че вероятно множество от присъствалите журналисти са дошли само за да "изплакнат окото". Фотограф и оператор дори се сбиха, докато се опитваха да направят снимки на Памела.

"Трябва да преминем отвъд варварството и невежеството. Защото, нека бъдем честни, специалитетът фоа гра е просто едно заболяване на дроба. Това означава, че тези животни са принудени да търпят мъчителни болки през краткия си живот. Те са родени в плен и никога не са знаели какво е да плуваш във водата и никога не са успели да разперят криле", добави Андерсън в емоционалната си реч.

В. "Фигаро" коментира, че депутатите са по-склонни да слушат прочувствено слово на момичето на "Плейбой" за патици и гъски, отколкото да обсъждат планове за борба с безработицата. Изданието разкритикува народните представители и затова, че са се държали като развълнувани тийнейджъри, докато са си правели селфита в двора на Версай. Някои от депутатите също не бяха доволни от посещението на Памела. "Политически спектакъл", коментира един от говорителите на френските социалисти. "Това е нулева степен за политиката", добави депутат от партията на Никола Саркози "Републиканците".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай