Жертвите на атентата в Истанбул вече са 12

Жертвите на атентата в Истанбул вече са 12 | StandartNews.com

Жертвите на атентата в Истанбул станаха 12, един човек е починал от раните си, а 35 са ранени. Стотици хора се стичат в болниците, за да даряват кръв.

Автомобилът с бургаска регистрация, който се оказа в епицентъра на бомбата, е собственост на мъж от град Свети Влас, съобщава bTV. Той е бил разпитан в полицията у нас.

На снимка, изпратена от зрител на телевизията, се вижда и кола със софийска регистрация, също пострадала от взрива и качена от Пътна помощ. Предполага се, че тя е собственост на 31-годишна софиянка.

От МВР не предоставят никаква информация. Възможно е двете коли да са ползвани от чужди граждани. От външното министерство съобщават, че няма информация за пострадали български граждани при взрива.

Това е четвъртият пореден атентат в Истанбул от началото на годината насам. Необичайното този път е, че това се случва по време на Рамазана. По време на постите исляма повелява да има мир и смирение.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган посочи Кюрдската Работническа партия като извършител на атентата, като тази версия съвпада с тази на експертите. Според тях начинът на извършване на нападението сочи към ПКК, които отправят политическо послание на правителството, че никъде не са защитени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай