Жертвите от коронавируса вече са 425

Заразените в провинция Хубей стигнаха до 13 522

Жертвите от коронавируса вече са 425 | StandartNews.com

Жертвите на коронавируса в Китай вече са 425. Това стана след като властите на провинция Хубей съобщиха за нови 64 смъртни случая, обяви Франс прес. Заразените в провинцията са се увеличили с 2345 до 13 522. Страните от Г-7 съобщиха, че са се договорили да координират усилията за борба с разпространението на болестта. Ще бъдат съгласувани дейностите по спазване на превантивните мерки, за изследване на новия вирус, в сътрудничество със Световната здравна организация, ЕС и Китай.
В Ухан, столицата на провинция Хубей, откъдето се смята, че е тръгнала болестта, за 3 февруари са регистрирани 48 смъртни случая. Така общия брой на починалите в резултат на пневмонията от новия коронавирус достига 313 само в Ухан. Регистрираните случаи в града до 3 февруари са нараснали на 1242.
В Хърватия туристи от Тайван са носили табели, гласящи "не сме от Китай", тъй като според тях заради страха от коронавируса азиатските туристи са изолирани и местни жители са бягали от тях. Бразилия също е решила да репатрира свои граждани от Ухан и ще обяви извънредно положение в здравеопазването. От китайския град ще бъдат евакуирани между 40 и 55 бразилци, които 18 дни ще останат под карантина във военна база.

Страхът и неизвестността от разпространението на коронавируса удариха тежко борсите в Китай, където беше заличена 420 милиарда долара от основния фондов индекс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай