Жената на Навални с молба към Путин

Моли го за бъде откаран в Германия

Жената на Навални с молба към Путин | StandartNews.com

Съпругата на пострадалия кремълски критик Алексей Навални се обърна с апел към президента Владимир Путин в петък, за да позволи на опозиционния политик да бъде откаран в Германия за спешна медицинска помощ от болница в Сибир, съобщава "Ройтерс".

Навални, враг на Путин и борец срещу корупцията, е в тежко състояние, след като пи чай в четвъртък сутринта, за който съюзниците му твърдят, че е бил с отрова. 

Състоянието му се е подобрило за една нощ, но животът му все още е в опасност и той не е достатъчно добре, за да бъде преместен от болницата, казаха лекарите, които го лекуват в Омск, Сибир.

Германски лекари долетяха в града с въздушна линейка, изпратена от Берлинската фондация "Кино за мир", с намерение да отлети с тях за Германия, ако е възможно.

По дрехите и пръстите на 44-годишният мъж са открити следи от индустриални химични вещества и че лекарите не вярват, че Навални е отровен.

Юлия Навални изпрати писмо до Кремъл, с което директно моли Путин да се намеси, заявиха привържениците на Навални. "Официално се обръщам към вас (Путин) с искане да разрешите транспортирането на ... Навални до ... Германия", се казва в писмото, публикувано в социалните медии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай