Съпругата на Навални: Хуморът не го напуска

В Инстаграм тя разказа, че е успяла да го посети и да говори с него по телефона

Съпругата на Навални: Хуморът не го напуска | StandartNews.com

Съпругата на руския опозиционер Алексей Навални, който се намира в наказателна колония, заяви, че е обезпокоена за здравето на мъжа си - той не само е болен, но  е обявил и гладна стачка, предаде Франс прес. Юлия Навална заяви това, след като е видяла съпруга си.

В Инстаграм тя разказа, че е успяла да го посети и да говори с него по телефона, като двамата са били разделени през стъкло. "Той си е все така в добро настроение и с чувство за хумор, но говори трудно и от време на време затваряше телефона, за да се изтегне на близката маса и да си почине", разказва Юлия.

"Знам, че той няма да се предаде, но след тази визита се притеснявам още повече за него", допълва тя.

Според нея затворническата администрация продължава да отказва достъп на лекар до Навални, който вече тежи 76 килограма, тоест с 9 килограма по-малко, отколкото в началото на гладната стачка. Навални я обяви, за да протестира срещу условията си на задържане и обвини затворническата администрация, че му е отказала достъп до лекар. Той страда, според адвокатите му, от дискова херния.

Заради влошено състояние Навални бе преместен за известно време в болничната част на наказателната колония, но после бе върнат от нея, предаде ТАСС. Навални е бил в диспансера от 5 до 9 април. На 9 април във връзка с подобряване на здравословното му състояние осъденият е бил прехвърлен обратно в отряда в наказателната колония. По данни от службата за изтърпяване на наказанията медицинските изследвания не са потвърдили Навални да е болен от туберкулоза или да е заразен с коронавирус. Лекарски консилиум оценил състоянието на Навални като задоволително.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай