Зеленски иска помощ от САЩ и кани Тръмп в Украйна

Джо Байдън притисна Конгреса да приеме допълнителни разходи за 106 милиарда

Зеленски иска помощ от САЩ и кани Тръмп в Украйна | StandartNews.com

Володимир Зеленски иска САЩ да осигурят повече финансиране, за да помогнат на силите му да се противопоставят на Русия, и покани бившия президент на САЩ Доналд Тръмп да посети Украйна, за да види сам мащаба на конфликта, съобщи "Ройтерс", цитирани от news.bg.

Джо Байдън, президент на САЩ притисна Конгреса да приеме законопроект за допълнителни разходи на стойност 106 милиарда долара, като по-голямата част от парите ще бъдат за укрепване на отбраната на Украйна, а останалата част ще бъде разделена между Израел, Индо-Тихоокеанския регион и граничните органи.

Водената от републиканците Камара на представителите на САЩ вместо това представи свой собствен план за финансиране. Миналата седмица той прие законопроект за предоставяне на 14,3 милиарда долара помощ на Израел, но не включва никакво увеличение на помощта за Украйна.

Американският сенатор Чък Шумър, лидер на мнозинството в Сената, заяви, че няма да внесе законопроекта за Камарата на представителите на гласуване и Байдън обеща да му наложи вето.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай