Застреляха крокодил изял човек

Застреляха крокодил изял човек  | StandartNews.com

Австралийската полиция изследва човешки останки, намерени в крокодил, за да ги сравнят с ДНК-то на изчезнал преди дни мъж. 62-годишният човек бил нападнат от влечуго на лодката си националния парк Какаду в Северната територия.

Животното, дълго 4,7 метра, е застреляно от полицията, заедно с още един крокодил, в близост до мястото на инцидента през уикенда. Съпругата, заедно с доведената му дъщеря, са били с човека при изчезването му в събота. "В момента изследваме човешките останки намерени в крокодила", разкриха пък от полицията.

Експертите са изненадани от това действие на крокодила, тъй като не било типично да се случват такива неща в този период на годината, когато времето е по-хладно.

Крокодилите, които живеят в солени води, могат да достигнат до 7 метра дължина, като тежат повече от тон. Броят на крокодилите пък расте, след като те бяха обявени за защитен вид през 1971 година. Те са типични за тропическия север в Австралия.

През март австралийското правителство отхвърли възможността за провеждане на сафари за крокодили в Северната територия.

През януари полицията застреля още два крокодила в областта, докато търсеше изчезнало 12-годишно момче. Миналия август друг човек бе убит от крокодил, докато плувал в река по време на рожден ден, припомня още BBC.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай