Започна разшифроването на черните кутии на катастрофиралия A321

Започна разшифроването на черните кутии на катастрофиралия A321 | StandartNews.com

Комисия с участието на Египет, Русия и Франция днес е започнала да разшифрова откритите по-рано бордови записващи устройства на претърпелия катастрофа в Синай руски пътнически самолет A321. Това съобщава египетския новинарски портал Al-Masry Al-Youm, цитиран от "Фокус", като се позовава на свои източници от съдебната власт.

По последни данни, открити са 175 тела на жертви от катастрофата, като за тяхната положителна идентификация се извършва сравнителен анализ на събраното от роднини ДНК.

Припомняме, че по-рано днес бяха открити и двете черни кутии на руския пътнически самолет, който катастрофира в Египет. Машината "Еърбъс А321" на авиокомпания "Когалимавиа" падна в планински район в централната част на Синайския полуостров, на път от курорта Шарм Ел Шейх към Санкт Петербург с общо 224 души на борда. Оцелели няма.

Русия отхвърли твърденията на групировката "Ислямска държава", че самолетът е свален от джихадисти със зенитна ракета. Такива заявления се появиха в интернет. За мястото на катастрофата в Египет отпътува и руска следствена група.

"Когалимавиа" е компания за чартърни пътнически полети. Разполага със самолети на европейския концерн "Еърбъс" и на канадския „Бомбардие". Полетите се извършват най-вече от московското летище Домодедово. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай