Заложническа криза. Министър преговаря с похитител

Мъж плени 7 момичета и охранител на банка

Заложническа криза. Министър преговаря с похитител | StandartNews.com

Екшън като на филм се разигра в столицата на Казахстан Астана̀. Въоръжен с пистолет мъж на около 30 години нахлу в банка и взе за заложници 7 момичета и охранител. Това става ясно от видеото, което УНИАН публикува в своя телеграм канал.

Мъжът настоя всички активи на финансовата институция да бъдат прехвърлени за нуждите на деца с увреждания, както и на бедни и нуждаещи се граждани. Той даде 3 часа за изпълнение на исканията и заплаши с убийство заложниците.

Силите на реда обаче реагираха светкавично и арестуваха похитителя. Никой не е пострадал по време на операцията на полицията за освобождаване на заложниците, съобщиха от пресслужбата на министерството на вътрешните работи на Казахстан, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Лицето, което взе заложници, е било обезвредено, съобщи полицията.

Освободените заложници са били прегледани от медици.

По данни на МВР самият министър на вътрешните работи Марат Ахметжанов е преговарял с похитителя. Той е ръководил и силовата операция, в резултат на която са освободени седемте банкови служители.

Министърът заяви пред репортери на мястото на събитието, че по време на операцията служителите на реда са използвали сълзотворен газ.

Според информация, публикувана в социалните мрежи, мъжът е вписан в регистъра за лечение от употреба на наркотици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай