Заловиха най-търсения балкански наркобос

Заловиха най-търсения балкански наркобос | StandartNews.com

При съвместна операция на сръбската и черногорската полиция е бил заловен най-издирваният наркотрафикант на Балканите - Дарко Шарич, съобщава държавната телевизия в Подгорица, предаде бТВ.

Лично министрите на правосъдието на Сърбия и Чрена гора - Никола Селакович и Душко Маркович са ръководили акцията по залавянето. Специалната прокуратура в Белград потвърди информацията за ареста и съобщи, че би трябвало днес Шарич ще бъде доведен за разпит и разпознаване.

Предвидено е на 24-и март наркотрафикантът да се яви пред Специалния съд в Белград, когато е следващото заседание на процеса срещу неговата престъпна група, обвинена в наркотрафик за над три тона кокаин от Латинска Америка в Европа през 2008 и 2009 година.

43-годишният Шарич стана известен в широката общественост след 21 януари 2010 година, когато властите в Белград пуснаха международна заповед за ареста на "основния балкански наркотрафикант".

Преди броени дни изтече информация в сръбската преса, че Шарич се укрива в Латинска Америка с нова самоличност и променена външност, вследствие на няколко пластични операции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай