За какво ще се моли папата цял месец?

Всеки ден ще отравя една и съща молитва, но в различен хран

За какво ще се моли папата цял месец? | StandartNews.com

Папа Франциск ще се моли цял месец за едно единствено нещо – край на пандемията от коронавирус. Светият отец откри днес своя едномесечен "Маратон на молитвата" за прекратяване на пандемията от  Covid-19, пише VaticanNews.

В съобщение за пресата, с което обявява инициативата, Папският съвет за насърчаване на новата евангелизация обяснява, че "в отговор на сърдечното желание на Светия Отец месец май ще бъде посветен на "маратон на молитвата", за край на пандемията, която засегна света вече повече от година, и да поиска възобновяване на социалните и трудови дейности.

При пристигането си във Ватиканската базилика в събота вечерта, папа Франциск беше поздравен от група младежи, носещи свещи. След това придружен от младежите, папата се отправи към Григорианския параклис, където се помещава древният образ на Мадона дел Соккорсо (Дева Мария).

Изображението е копие от 16-ти век на по-ранна стенопис от оригиналната базилика "Свети Петър" и е възстановено през 2013 г., първата година от понтификата на папа Франциск.

След това всеки ден в 19 часа българско време ще има богослужение в различен храм по света, което ще се предава онлайн.

Сред местата, които ще се включат в събитието, са Фатима в Португалия, Лурд във Франция и църкви в Полша, Нигерия, Куба, Южна Корея и Съединените щати. Инициативата ще завърши на 31 май в параклиса в градините на Ватикана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай