Възможно ли е? Какво обявиха официално в Германия!

Много тревожно решение на властите в страната

Възможно ли е? Какво обявиха официално в Германия! | StandartNews.com

Германската армия изглежда е отчела за необходимо да извърши мащабна реформа на стратегията на Бундесвера, която да отчита заплахата от руска инвазия. Това заяви генералният инспектор на германската армия Еберхард Цорн в документ, наречен „Оперативно ръководство за въоръжените сили“.

„Германия може да бъде атакувана без предупреждение и това ще причини големи, ако не и критични щети“, предупреждава Цорн.

Според него стратегията от предишните 30 години, която наблягаше на задграничните операции, вече не отговаря на сегашната ситуация.

Вместо това Бундесверът трябва да се съсредоточи върху надеждното възпиране на потенциалния враг и „да бъде готов за война“.

„Войната в Европа отново стана реалност“, каза Цорн, предаде Новини.бг.

Нито ЕС, нито НАТО могат да си позволят „да започнат да планират и изграждат сили едва след като бъдат нападнати“, уточнява Цорн, цитиран от Spiegel. Според плана до 2024 г. Бундесверът ще сформира поне една напълно екипирана и готова за поход дивизия от 10 000 души.

През май германският канцлер Олаф Шолц обяви създаването на най-голямата армия в Европа в рамките на НАТО.

Според него така Берлин ще укрепи сигурността на Германия и нейните съюзници. Германските власти ще отделят 100 милиарда евро за модернизация на въоръжените сили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай