Война. Трудова борса за антиваксъри в Германия

Нещо подобно направи собственичка на хотел

Война. Трудова борса за антиваксъри в Германия | StandartNews.com

В Германия се развива нещо като алтернативна трудова борса за работници без имунизация срещу К19, пише "Дойче веле". 

На рецепцията, в кухнята, в поддръжката – семеен хотел в германската област Зауерланд назначава на работа само неваксинирани служители. Там даже носенето на маска не е задължително.

Доскоро в портала за търсене на работа impffrei.work, в който работодатели, които са срещу противоепидемичните мерки, търсят целенасочено неваксинирани кандидати за работа. Доскоро поместените там обяви бяха шест, а вече са над 20. Но защо съществува тази алтернативна трудова борса? Отговорите търси "Дойче веле". 

Даниела Тигес е назначила новите си служители именно чрез тази борса. Собственичката на семейния хотел „Ебингхоф" в Зауерланд смята, че в случая става дума и за политически знак срещу противоепидемичните мерки.

"Неваксинираните вече не могат да пазаруват в определени магазини. По този начин донякъде можем да ги компенсираме", посочва тя. На въпроса дали този вид обяви за работа не са израз на определена политическа позиция, тя отговаря: „По някакъв начин да".

Реакциите на посетителите на хотела не са възторжени. Много родители казват, че повече нямат да дойдат, тъй като не се чувстват сигурни - смятат, че ръководството на хотела не се отнася сериозно към опасностите, произтичащи от пандемията. Една майка пише: „Някои служители наистина не носят маски, което, според мен, е истинско нехайство в хотел, посещаван от семейства с деца".

Даниела Тигес не разбира този вид скептицизъм. Самата тя е освободена от носенето на маска с медицинско свидетелство и предоставя тази възможност и на своите служители.

„Отказвам да поема риска някой да колабира само заради това, че носи маска. Знам за няколко такива случая и не искам да експериментирам, че да ми се случи това и тук, в хотела", казва тя. Ако хората работят без маска, трябва да имат съответното медицинско свидетелство. Не е обаче много ясно дали се упражнява такъв контрол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай