Военните стрелят по протестиращи във Венецуела (ВИДЕО)

Военните стрелят по протестиращи във Венецуела (ВИДЕО) | StandartNews.com

Каракас. Военни части са разположени в много градове във Венецуела, където от няколко дни протестите ескалират, съобщават местни медии и блогъри. Според свидетелства, въоръжени от властта паравоенни формирования обикалят къщите, арестуват и стрелят по участници в антиправителствените протести. 

 

Размириците започнаха в началото на февруари, след опит за изнасилване на студентка в кампуса на университета в Сан Кристобал. Исканията на студентите за сигурност и справедливост бяха посрещнати с арести и репресии, което изкара на улиците множество венецуелци. Още на първия протест бяха арестувани петима студенти, а на следващия ден хиляди излязоха с искане за тяхното освобождаване. Властите реагираха с още арести и потушаване на бунтовете със сила, което само засили гнева на гражданите. 

 

От сряда насам са арестувани над 120 души. Потърпевши и техни близки свидетелстват за издевателства от страна на органите на реда като побой, електрошок, заливане с бензин и заплахи за запалване, изнасилване с пушка, искане на откуп, за да бъдат освободени демонстранти и други ужаси. 

 

В множество градове са издигнати барикади, а военни части, които не са подготвени за граждански конфликти, упражняват неправомерна сила, пише "Каракас Хроникъл". 

 

 

Протестът вече е социален и политически, с искания за сваляне от власт на Николас Мадуро и предсрочни избори. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай