Водната стихия в Тбилиси пуснала на свобода над 20 хищници

Водната стихия в Тбилиси пуснала на свобода над 20 хищници | StandartNews.com

Голяма част от животните са се удавили в придошлите води

Общо 20 вълци, 8 мечки, шест тигри и същия брой лъвове, са само част от животните, които са на свобода след наводнението в грузинската столица Тбилиси. Това съобщи Daily Mail и уточнява, че много от животните на зоопарка в града са се удавили в придошлите води, търсенето на други живи продължава.

Шест вълци са били убити, след като са открити в близост до детска болница, каза говорителката на зоологическата градина пред журналисти.

"Търсене на животни продължава, но голяма част от зоологическата градина просто не съществува. Тя е превърната в адско джакузи", каза още тя.

"Само три от нашите 17 пингвини са били спасени", добави представителката на зоологическата градина.

В социалните мрежи граждани публикуваха видео, което показва как местни жители се опитват да спасят от водите разярена мечка. Появиха се и снимки на мечка, която се е покачила на климатик и спасителите се опитват да я свалят.

Снимки на скитащия по улицата хипопотам стана хит в социалните мрежи. Накрая той е бил приспан от екипите на зоопарка.

Кметът на Тбилиси Дейвид Нармания съобщи пред световните медии, че до момента осем души са се удавили, а други 10 са в неизвестност. Той добави, че до момента щетите от потопа възлизат на 6,5 милиона.

"Десетки семейства остават без дом след като къщите им бяха разрушени или повредени в столицата", каза от своя страна зам.-кметът на
грузинския град.

Президентът на Грузия Георги Маргвелашвили е посетил засегнатия от наводнението район и е изказал своите съболезнования към семействата на загиналите.

Бившите комунистически управници на страната са виновни за бедствието, е казал патриарх Илия II, ръководител на грузинската православна църква, цитира от Интерфакс.

"Комунистите поръчаха всички кръстове и камбани да бъдат стопени и парите от това да отидат за направата на зоологическата градина", смята патриархът, който изтъква, че грехът им няма да остане ненаказан.

Повече снимки може да видите в нашата ГАЛЕРИЯ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай