Внезапна смърт! Синът на шефа на "Роснефт" издъхна на 35 години

Трагедията стана в „дома на сътрудници на президента Путин“.

Внезапна смърт! Синът на шефа на "Роснефт"  издъхна на 35 години | StandartNews.com

Синът на шефа на „Роснефт“ Игор Сечин, Иван, е починал на 5 февруари на 35-годишна възраст. Това става ясно от вписването в регистъра на наследствените дела (РНД).

Записът в регистъра е за Иван Игоревич Сечин, роден през 1989 г., който живее в Москва в Swedish Deadlock, сграда 3. Тази сграда е спомената в разследване на Bloomberg като „дом на сътрудници на президента Путин“.

Според агенцията там са живели ръководителят на „Роснефт“ Игор Сечин, президентът на ВТБ Андрей Костин, милиардерът Генадий Тимченко и бившият ръководител на Сметната палата Алексей Кудрин.

Според телеграм канала VChK -OGPU, синът на Сечин официално е починал в следствие на „кръвен съсирек“.

Около 4 часа сутринта на 5 февруари 35-годишният Иван започнал да се оплаква, че се задушава, след което изгубил съзнание. Той е издъхнал във вилно селище „Европа“ в Красногорск близо до Москва.

В същото време, според източници на ЧК-ОГПУ, ръководителят на „Роснефт“ е забранил на Следствения комитет и ФСБ да разследват смъртта на сина му.

Синът на Сечин работи в „Газпромбанк", а през 2014 г. се премества в „Роснефт“, където първо получава позицията на заместник-управител на един от отделите за офшорни проекти, а след това бива повишен в първи заместник-директор на отдела за съвместни проекти на фирмата.

На 25-годишна възраст Иван Сечин е награден с медал на Ордена за заслуги към отечеството II степен „за големия му принос в развитието на горивно-енергийния комплекс и дългогодишна съвестна работа“. Тогава депутатът от Държавната дума Валери Рашкин изпраща запитване до президентската администрация за причините за наградата.

От там са отговорили, че министърът на енергетиката Александър Новак е кандидатствал за наградата.

През 2021 г. Иван Сечин декларира доходи от 61,8 милиона рубли.

През 2022 г. той беше санкциониран от САЩ.

63-годишният шеф на „Роснефт“ има три деца: дъщеря Инга, родена през 1982 г., и Иван от първия си брак, както и дъщеря Варвара от втория си брак. Последната живее с майка си, която напусна Сечин заради италианския състезател Франческо Провенцано.

Първият, който коментира новината е бившият мениджър на ЮКОС Леонид Невзлин. „Може да е трудно за вярване, но аз искрено съчувствам на бащата, който загуби детето си. Колко симпатизирам на майката на Алексей Навални. Колко симпатизирах през последните години на майката на Бори Немцов, която ни напусна този месец.

Моите съболезнования на семейство Сечин, които са принудени да крият скръбта си“, написа Невзлин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай