Вижте рисковете при пътуване по света през 2016 г.

Вижте рисковете при пътуване по света през 2016 г. | StandartNews.com

Международната компания International SOS, която се занимава с подпомагане на бизнес пътуванията по света на компании от всички сфери, публикува карти, които показват какви ще бъдат рисковете при пътуване през 2016.

Картите са две. Едната е интерактивна и показва два вида рискове – здравословен и риск по отношение на сигурността във всяка една държава по света. За всяка страна има и кратко описание от най-вероятните рискове за чужденци. Втората показва всички видове рискове в отделните страни по света и е придружена от допълнителни обяснения (на картинката).

Компанията е направила проучване за пътуванията в чужбина и така е установила, че едно от всеки 3 пътувания зад граница е свързано с рискове по-големи от тези в собствената държава. В 30 държави по света има незначителен или минимален риск за сигурността на пътуващите, но за сметка на това здравният риск е висок или много висок.

Данните показват още, че 71% от хората на високи мениджърски позиции (senior executive), които са били командировка в чужбина, са имали здравословен проблем, с който е трябвало да се справят по време на престоя си. От тях само 15% са проучили каква е местната здравна система.

Също така 8 на всеки 10 пътуващи твърдят, че се чувстват застрашени по отношение на личната си сигурност в чужбина. Въпреки това само 4 от 10 са проучили нивата на престъпността, кои квартали да се избягват, методи на обществен транспорт или нивото на сигурност на мястото, където ще се настанят (хотел, хостел, пансион и др.) по отношение на дестинацията, която възнамеряват да посетят.

Данните на International SOS показват още, че преди да отпътуват за дадена дестинация 45% от хората проучват какви ваксини трябва да имат, съобщава economy.bg. 43% се интересуват от местната култура и традиции; 37% преглеждат нивото на сигурност в хотела или мястото, където ще отседнат; 37% проучват престъпността; 29% взимат със себе си аптечка или друг вид пакет за оказване на първа помощ; 23% проучват състоянието на пътищата.

Според International SOS здравният риск на различните места по света е разделен в пет категории: много висок; среден; бързо създаващи се и рязко променливи рискове; висок риск и нисък риск. Според това разделение от всички страни по света 10% са с много висок риск; 36% със среден; 6% - бързо създаващ се и рязко променлив; 26% - висок и 22% - нисък.

 Вижте втората карта, която показва  всички видове рискове в отделните страни по света ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай