Венецуела отряза дипломатическите си отношения с Панама

Венецуела отряза дипломатическите си отношения с Панама | StandartNews.com

Каракас. Венецуелският президент Николас Мадуро скъсва дипломатическите отношения и замрази икономическите контакти на страната с Панама, съобщи Би Би Си.

 

Той смята, че панамските власти искат да го свалят от поста му. Причината бе, че Панама поиска среща на Организацията на американските държави заради продължаващите протести във Венецуела.

 

Това е съобщил президентът Николас Мадуро пред колегите си Ево Моралес, Даниел Ортега и Раул Кастро, уважили годишнината от смъртта на Уго Чавес.

 

Освен Панама, той смята, че САЩ и много техни съюзници сред американските държави са в заговор да го свалят. Президентът също така е недоволен от решението на председателя на Организацията Хосе Мигел Инсулца да се изпратят наблюдатели в Каракас.

 

"Не се бъркайте във вътрешните ни работи", категоричен е Мадуро.

 

От своя страна панамският президент Рикардо Мартинели е бил изненадан от решението на Мадуро. Официалното съобщение на Панама по темата гласи, че страната е шокирана и действията на венецуелския президент са "неприемливи". Мерките, предприети от венецуелския лидер няма да скрият реалността, се казва още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай