Въздушна тревога стресна Роберта Мецола в Киев

По време на ъвместната пресконференция на украинския президент и председателката на ЕП

Въздушна тревога стресна Роберта Мецола в Киев | StandartNews.com

Източник: Туитър/Х

Сирeна за въздушна тревога прекъсна съвместната пресконференция на украинския президент Владимир Путин и председателката на Европейския парламент Роберта Мецола в Киев, предаде Укринформ.

Докато звучеше сирената Зеленски попита Мецола как се чувства, а тя отговори, че е разтревожена.

„И на този 9 май. Това е тяхното (на Русия) истинско отношение към борбата срещу нацизма. Това е тяхната реалност“, коментира Зеленски.

След това пресконференцията, която се провеждаше в двора на президентството, беше приключена. Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола пристигна на изненадващо посещение в Украйна по-рано днес.

Вчера президентът на Украйна Володимир Зеленски сравни настоящата съпротива на страната му срещу руската инвазия с украинските усилия за победа над нацистка Германия по повод годишнината от края на Втората световна война в Европа, предаде ДПА.

„Преди 80години милиони украинци се сражаваха, за да бъде победен нацизмът завинаги“, заяви държавният глава във видеообръщение, записано по време на днешното му посещение в село Ягодно, в северноукраинската Черниговска област, отбелязва ДПА, като допълни, че на това място е извършено предполагаемо военно престъпление от страна на руските сили през 2022 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Пенка
преди 1 седмица

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

Откажи