Във Франция забраниха Uber

Във Франция забраниха Uber | StandartNews.com

Френският министър на вътрешните работи нареди забрана на нискобюджетната услуга за споделено пътуване UberPOP, след вчерашния ден и протеста на таксиметровите шофьори, информира BBC.

Министър Бернар Казньов заяви, че услугата е "незаконна" и нареди на полицията и прокуратурата да наложат прекратяването й.

Вчера таксиметровите шофьори във Франция протестираха срещу Uber, като твърдяха, че евтината услуга ще им изяде хляба.

В резултат от безпорядъка, последвал демонстрацията на таксиметровите шофьори във Франция, са ранени седем служители на реда, съобщиха от френското вътрешно министерство. Казньов информира още, че в масовите протести са задържани десет души. Нанесени са щети на 70 автомобила в хода на сблъсъците във Франция.

"Целта е да превземем пространството и да докажем, че на нас ни е писнало", каза синдикалният лидер на таксиметровите шофьори Карим Аснун.

В Лион, Ница и Страсбург клиенти или шофьори на "Юбер" бяха нападнати. Миналата седмица таксиджия се представи като клиент на приложението, за да докара шофьора на новата услуга на изолирано място, където десетки таксиметрови шофьори разбили колата му.

Приложението твърди, че във Франция има 400 000 потребители. Протестиращите подчертават, че става въпрос за хора, които не плащат никакви осигуровки и данъци, които не са преминали задължителните 250 часа за получаване на лиценз за таксиметров шофьори и нямат професионална застраховка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай