Къде е Евгений Пригожин? Мистерията се заплита

Единствената следа, останала от наемните войски, са следите от танкови вериги по улиците на града.

Къде е Евгений Пригожин? Мистерията се заплита | StandartNews.com

След изтеглянето на Частната военна компания “Вагнер” от Ростов на Дон, ситуацията в града е спокойна. Единствената следа, останала от наемните войски, са следите от танкови вериги по улиците на града, съобщава Евронюз.

"Благодарение на Бог всичко завърши добре. С минимални жертви, мисля, че добре се справихме. Смятам, че това, което направиха беше правилно. Някак си компетентно поговорихме с войниците от Вагнер и неутрализирахме напрежението. Сега всеки ще си получи заслуженото", казва Сергей - жител на Ростов на Дон

Основният въпрос обаче остава къде точно се намира лидерът на Вагнер - Евгений Пригожин. Последно той беше видян при изтеглянето на бойците на "Вагнер" от Ростов на Дон, а Кремъл обяви, че той ще бъде изпратен в Беларус след посредничеството Александър Лукашенко. Липсват и редовните му съобщения в канала му в "Телеграм".

На запитване от местна телевизия от пресслужбата му отговарят, че ще отговори на всички въпроси когато има добра връзка с интернет.

Междувременно, въпреки първоначалната информация, че няма да говори след оттеглянето на Пригожин, в руските медии се появи интервю с Владимир Путин. Оказа се, обаче, че то е записано още преди няколко дни от специалния коресподент в Кремъл на обществената телевизия Русия 1. В него той обяснява, че е в постоянен контакт с министерството на отбраната във връзка със „специалната военна операция“ в Украйна.

Другият важен въпрос сега е какъв ще е следващият ход на Путин и успяха ли действията на Вагнер да разрушат мита, че той е недосегаем. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай