Ужас! Заразен със страшна болест пътувал с Лавров

Какво показаха тестовете на цялата руска делегация

Ужас! Заразен със страшна болест пътувал с Лавров | StandartNews.com

Съобщено е за голяма опасност от заразна болест, за която е тестван реският външен министър Сергей Лавров.

Руските медии установиха, че служител на външното министерство, който е бил диагностициран с холера след завръщането си от срещата на Г-20 в Индия на 13 септември, е бил близък до ръководителя на отдела на срещата на върха.

Според Notepad служител на министерството може да е имал контакт със Сергей Лавров и говорителя на външното министерство Мария Захарова по време на дискусии на срещата на Г-20.

Пациентът е хоспитализиран при пристигането си в Москва, а останалата част от делегацията, медиите, екипажът и пътниците са изпратени под карантина.

Но Лавров и Захарова се върнаха в Русия, във Владивосток, с друг лайнер, твърдят източници. Всички обаче летяха с един и същи самолет до Ню Делхи от Бангладеш.

Предполага се, че служителят на МВнР може да се е заразил преди Индия, тъй като преди това е посетил Бангладеш и Индонезия.

По време на полета до Москва той се почувствал зле и тогава лекарите поставили ужасна диагноза. Тестовете не са показали наличие на инфекция при други контактьори. Няма опасност за живота на заразения дипломат, казаха лекарите, пише Глас Нюз..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай