Ужас в ООН! Израел напомни за гоненията на евреите в историята

Някои от вас не са научили нищо през последните 80 години, каза Гилад Ердан

Ужас в ООН! Израел напомни за гоненията на евреите в историята | StandartNews.com

Източник: Асошиейтед прес

Представителят на Израел в ООН Гилад Ердан закачи жълта звезда на гърдите си по време на заседанието на Съвета за сигурност и заяви, че ще я носи "с гордост", докато Съветът не осъди зверствата на "Хамас", предаде Франс прес.

"Някои от вас не са научили нищо през последните 80 години. Някои от вас са забравили защо е създадена тази организация (ООН, бел. АФП)", заяви Гилад Ердан, като осъди "мълчанието" на Съвета за сигурност по повод безпрецедентните нападения на палестинското ислямистко движение на 7 октомври.

Дълбоко разединеният Съвет за сигурност не е приел нито една резолюция относно войната между Израел и "Хамас". "Затова нека ви напомня. От този ден нататък, всеки път, когато ме погледнете, ще си спомняте какво означава да мълчиш пред лицето на злото", заяви израелският представител. "Подобно на моите баби и дядовци и на бабите и дядовците на милиони евреи, от този ден нататък аз и моят екип ще носим жълти звезди", добави той, докато се изправяше, за да окачи на костюма си жълта звезда с думите "Никога повече". Тя напомня за звездите, които навремето нацистите са налагали да носят всички евреи, за да бъдат разпознавани.

"Ще носим тези звезди, докато не се събудите и не осъдите зверствата на "Хамас", подчерта Гилад Ердан.

В речта си той сравни офанзивата на Израел в ивицата Газа с десанта в Нормандия, извършен от съюзниците през Втората световна война, отбелязва ДПА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Български фашист
преди 5 месеца

Aулеиц - Биркенау 2 чака.....!!!

Откажи