Ужас в Индия, молят се за кислород

Страната не спира да чупи черни COVID рекорди

Ужас в Индия, молят се за кислород | StandartNews.com

Още 346 786 заразени с новия коронавирус (COVID-19) са били регистрирани през последното денонощие в Индия, съобщи министерството на здравеопазването на страната, като това е нов световен рекорд за трети пореден ден, докато претоварените болници в гъсто населената страна молеха за доставки на кислород, информира "Франс прес".

Индия е в хватката на бушуващата втора вълна на пандемията, достигайки смъртност от една Covid-19 жертва на всеки по-малко от четири минути в Делхи, докато недофинансираната здравна система на столицата изнемогва.

Телевизията показа камион с кислород, пристигащ в болницата Батра в Делхи, след като тя излезе със зов за помощ, в който се казва, че са останали 90 минути кислород за 260 пациенти.

"Моля, помогнете ни да получим кислород, тук ще има трагедия", апелира главният министър на Делхи Арвинд Кейривал към премиера Нарендра Моди.

В четвъртък Индия надмина рекорда на САЩ от 297 430 заразени в рамките на 24 часа, което я превърна в глобален епицентър на пандемия, която отслабва в много други страни.

Индийското правителство декларира, че е победило коронавируса през февруари, когато новозаразените бяха невиждано малко от началото на епидемията в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай