Ужас! Как нарекоха загиналият шеф в подводницата

Много яростни нападки, но и защита

Ужас! Как нарекоха загиналият шеф в подводницата | StandartNews.com

Ужасна полемика тръгна в интернет, свързана с трагичния нцидент на подводницата Титан.

Както вече е известно, изпълнителният директор на Oceangate Стоктън Ръш почина на борда на Титан заедно с още 4 души.

Жалейки заляха мрежата.

Отзивите за Стоктън обаче са смесени.

Стоктън Ръш е американски инженер и предприемач, който е основател и главен изпълнителен директор на OceanGate, компания, която предлага подводни екскурзии до останките на Титаник. Той е женен за Уенди Ръш, която е пра-правнучка на Исидор и Ида Щраус, двама пътници в първа класа, загинали при потъването на Титаник през 1912 г. Стоктън Ръш е роден в Сиатъл и завършва Принстън като аеронавтика инженер.

Ето как CNN го описва:

Амбициозен, любопитен и увлечен от природата – това е най-добрият начин да се опише изобретателят, авиоинженер и предприемач Стоктън Ръш. Титан (т.н. съд за потапяне, подобен на подводница) изчезна, докато пътува до останките на Титаник.

Какъв човек организира такова вълнуващо, но вече очевидно спорно пътуване?

61-годишният Ръш през 1984 г. завършва университета "Пинтън" с диплома по аерокосмическо инженерство. 

В този момент все още е воден от детската си мечта да стане астронавт – иска да лети в мисията на HACA . Това включва и работата по изтребителя F-15 за MS Donnell Douglas, пише  CNN.

Ето какво написа онлайн Стивън Фрийд, директор на журналистическия факултет по наративна медицина в Columbia Narrative Medicine

„Молитвите ми са към семейството на StocktonRush, главен изпълнителен директор и основател на OceanGate Expeditions, който загуби живота си и мечтата си, опитвайки се да създаде нова технология, която ще позволи на хората да се гмуркат дълбоко и да видят и изпитат неща като Титаник.Стоктън беше известен в моя свят като най-видния жив роднина на основателя д-р Бенджамин Ръш. Т

Първото име на Стоктън беше фамилното име на съпругата на д-р Ръш Джулия (чийто семеен дом беше Morven Museum & Garden в Принстън); Бащата на Джулия, адвокатът Ричард Стоктън, подписва декларацията заедно с д-р Ръш. Така че, докато още много ще се пише за Стоктън, тази част от неговия произход остава завладяващо вдъхновение.Нека паметта на Стоктън бъде благословена и нека всичко, научено от смъртта му, помогне на другите. 

Както неговият предшественик д-р Ръш веднъж написа за собствената си предстояща смърт, „най-приемливите мъже в практическото общество са били тези, които никога не са шокирали своите съвременници, като са се противопоставяли на популярни или общи мнения. Хора с такива характери, рядко се виждат ясно от епохата, в която живеят. Те трябва да се задоволят с перспективата да бъдат полезни на далечните и по-просветени поколения, които ще последват.”

Не всички коментари под публикацията му обаче изразяват скръб:

Ето част:

Хора загинаха поради пренебрежение от ръцете на вашия приятел. Абсолютно нулева стойност като човек.

Мечта? Не, той беше арогантен и нарцистичен глупак, който уби 4 души.

Да, съгласен съм и много от изявленията му го доказват !!!!!!!! Арогантен

Той си получи заслуженото. Не вярвам в ада, но се надявам да съществува за задника му. Аз обаче вярвам в нещо подобно на кармата и  това го потвърждава.

Той беше арогантен и търговец за пари. Загинали са хора. Въпреки че и те знаеха на какво евентуално се излагат. Този човек беше арогантен и това беше толкова очевидно. Той нямаше работа да прави това. Не се забърквайте с майката природа!!

Много хора обаче го защитават:

"Титан е направил 3 предишни пътувания до Титаник. Абсурдно е да се мисли, че не е преминал строг инженерен дизайн и тестове или че Ръш е бил някакъв кравар. По образование е аерокосмически инженер. Изследователите и изобретателите са се подлагали на рискове винаги в историята и мнозина са умрели по пътя. Ако не бяха те ние все още щяхме да живеем в пещери. Няма специална мъдрост в избягването на риска, а само избягването на риска."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай