US службите прочетоха присъдата на Путин

Краят е близо, интригите са големи

US службите прочетоха присъдата на Путин | StandartNews.com

“Властта на Владимир Путин е силна, но вече не е абсолютна. Интригите вътре в Кремъл никога не са били по-интензивни през неговото управление, всички усещат, че краят е близо.”

Това заяви висш служител на американското разузнаване, запознат с изготвен през май секретен доклад. Според документа руският президент изглежда е преминал през лечение на рак в напреднал стадий през април, пише списание “Нюзуик”, позовавайки се на трима ръководители на разузнавателни служби на САЩ, запознати с въпросния доклад. Оценките на шпионските агенции потвърждават също, че е имало опит за убийство на Путин през март,

Високопоставените служители, които представляват три отделни разузнавателни агенции, са загрижени, че Путин става все по-параноичен за оставането си на власт - положение, което вещае неравен и непредвидим курс в Украйна. Но това положение, казват те, също прави перспективите за ядрена война по-малко вероятни.

“Нюзуик” отбелязва, че яздещият коне и играещият хокей Путин е в миналото и днес 69-годишният руски лидер вече не излъчва сила и мъжественост. Списанието все пак припомня, че американската разузнавателна информация се е оказала ненадеждна в случаите със Саддам Хюсеин и Осама бен Ладен.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай