Украинци имитирали битка с опълченци

Украинци имитирали битка с опълченци | StandartNews.com

Киев. Бойните действия в Източна Украйна продължиха и след кръглата маса за национално единство, организирана в сряда от ОССЕ, съобщават украински и руски медии.

Най-интензивни бяха сраженията край градовете Славянск и Краматорск. Украинските сили за сигурност вчера съобщиха, че са започнали финалния етап от операцията си в Староваровка, на 30 километра от Краматорск. Съобщено бе за загинали проруски опълченци и ранени украински войници, без да се уточнява броят им.

Руски медии пък съобщиха, че украински въоръжени сили са имитирали бой срещу групи на народното опълчение в Краматорск вечерта на 14 май. Представител на опълчението е заявил, че колона от 10 бойни машини и шест хеликоптера е навлязла в село Солнцево, откъдето в продължение на половин час се е чувала интензивна стрелба. Очевидци твърдят, че военните са стреляли в небето или към полето.

Президентът Александър Турчинов пък заяви, че украински части са унищожили позиции на федералистите в Славянск и контролират з'она с радиус 5 км около телевизионната кула.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай