Тъжна вест! Почина легендарен холивудски актьор

Той си отиде на 90 години

Тъжна вест! Почина легендарен холивудски актьор | StandartNews.com

Актьорът Дейвид Маккалъм почина на 90-годишна възраст, предадоха осведомителните агенции.

Той се превърна в една от най-големите телевизионни звезди на 60-те години на миналия век с ролята си на руския шпионин Иля Кирякин в "Мъжът от U.N.C.L.E.", а десетилетия по-късно с участието си в сериала "Военни престъпления" спечели ново поколение фенове."Дълбоко сме натъжени от кончината на Дейвид Маккалъм.

Привилегировани сме, че Си Би Ес беше негов дом в продължение на толкова много години. Дейвид беше талантлив актьор и автор, обичан от много хора по света", съобщиха от сериала "Военни престъпления" в социалните мрежи.

Актьорската кариера на родения в Шотландия Маккалъм продължава седем десетилетия, като започва по време на студентските години на Маккалъм в Кралската академия за драматично изкуство в Лондон. Той следва там през 50-те години на миналия век, а сред колегите му е бъдещата звезда Джоан Колинс.

Дейвид Маккалъм първоначално се изявява в поддържащи роли в редица филми, сред които е "A Night to Remember" през 1958 г. В него той се превъплъщава в образа на радиооператор на обречения кораб "Титаник". 

Маккалъм привлича вниманието на американската публика с малката си, но основна роля на един от военнопленниците, които замислят масово бягство от германски затворнически лагер по време на Втората световна война във филма "Голямото бягство" от 1963 г.

В продукцията участва звезден международен актьорски състав, включващ Стив Маккуин, Ричард Атънбъро и Джеймс Гарнър.През 1964 г. е поканен в "Мъжът от U.N.C.L.E.", който му носи международна слава. За ролята си на руския агент Маккалъм има две номинации за награда "Еми".  Актьорът има пет деца от два брака.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай