Понеделник,

Турция се уреди, голям успех за Ердоган

От: Агенция Стандарт -
25841
Турция се уреди, голям успех за Ердоган
A
A
A

Турция, въз основа на постигнатите споразумения с Русия и Украйна, ще може да закупува зърно, което ще се транспортира по море на по-ниски световни цени. По този начин тя ще може да задоволи нуждите си от зърно при по-благоприятни условия от други страни, съобщи в неделья вестник Sabah, на когото се позовават чуждите медии.

Според Юнус Кълъч, ръководител на комисията по земеделие на турския парламент, „и двамата министри (от Русия и Украйна) обещаха устно, че Турция ще получи предимства за цените на зърното и покупките му“, подписани на 22 юли в Истанбул.

„Благодарение на това ще можем да купуваме и зърно за последващ износ“, каза депутатът в интервю за вестника, предаде БГНЕС. „Разбира се, те (Русия и Украйна) сами ще определят страните на доставки, техните обеми и цени на зърното. Турция, според подписания документ, е поела ролята на секретариат и в търговията си с други страни ще изпълнява функции, сравними с задгранични представителства", отбеляза парламентаристът.

В Истанбул на 22 юли беше подписан пакет от документи за решаване на проблема с доставките на хранителни продукти и торове на световните пазари.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички