Трус разлюля Япония

Трус разлюля Япония | StandartNews.com

Токио. Земетресение с магнитуд 6.3 по Рихтер разтърси западната част на Япония, предаде Ройтерс. Епицентърът на труса е бил на 10 км дълбочина, северозападно от град Уакаяма на западния остров Хоншу. Не е била обявена тревога за опасност от цунами и няма сведения за жертви; пострадали са 23 души.

Пострадалите са от префектурите Хего и Осака, като много от тях са получили наранявания в резултат на паднали предмети. Значителни разрушения вследствие труса не е имало, нанесени са щети на няколко покрива. Земетресението е усетено в 27 от 47-те префектури на страната, включително в третия по големина град Осака

Японското правителство съобщи, че атомните централи в страната не са пострадали вследствие земетресението. Въпреки това към правителството е създаден е специален кризисен щаб. Летището "Кансай" в Осака бе временно затворено. Временно преустановени бяха и пътуванията на местните влакове, които са били подложени на проверка за безопасност.

Сеизмолозите предупредиха, че в продължение на още поне седмица ще има усилена сеизмична активност в региона.

Епицентърът на днешния трус е в близост до мястото, където през 1995 г. бе разрушителното земетресение в Кобе, при което загинаха над 6000 души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай