Тръмп вкарва армията в поразения Ню Йорк

По заповед на Тръмп 1000 войници ще бъдат пратени в Ню Йорк, за да осигурят помощ там

Тръмп вкарва армията в поразения Ню Йорк | StandartNews.com

Американският президент Доналд Тръмп ще изпратят допълнителни хиляди войници, за да помогнат на отделни щати в борбата с коронавируса. Това обяви на брифинг в Белия дом самият Тръмп.

"Ще разпределим допълнителен значителен брой военнослужещи, които да помогнат на щатите. Това ще бъдат хиляди военни, военни лекари, професионалисти, медицински сестри и и друг медицински персонал", заяви държавният глава.

Той уточни, че това подкрепление ще получи скоро своите нареждания за времето и мястото на разполагането. "Те ще отидат на война, в битка, за която не бяха подготвени адекватно", добави американският президент.

"Също така мога да информирам, че по моя заповед 1000 войници ще бъдат изпратени в град Ню Йорк, за да осигурят помощ там, където е най-необходимо", заяви Тръмп, като нарече този метрополия централна точка за разпространението на болестта, причинена от новия коронавирус.

Миналия понеделник плаващата болница на ВМС на САЩ, "Комфорт", успя да приеме до 1 хиляда пациенти. На борда има 12 операционни зали, зала за рентгенови изследвания, лаборатория и две кислородни инсталации. Болницата е предназначена да приема пациенти, които не са били заразени с коронавирус: това ще намали тежестта за болниците в Ню Йорк.

Ситуацията в САЩ

Тръмп очаква голям брой смъртни случаи поради коронавируса през следващите две седмици.

"Може би тази и следващите седмици ще бъдат най-трудни. Ще има голям брой смъртни случаи", каза той. В същото време, според Тръмп, има напредък в борбата срещу пандемията.

Съединените щати са на първо място в света по брой случаи на коронавирусна инфекция. Според университета Джонс Хопкинс, който прави изчисления въз основа на данни от федералните и местните власти, в САЩ са регистрирани повече от 300 хиляди случая на коронавирусна инфекция. Загинали са над 8000 души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай