Тръмп пристигна в Ню Йорк за среща със съдбата

Той ще трябва да се яви пред съда и да отговаря на криминални обвинения

Тръмп пристигна в Ню Йорк за среща със съдбата | StandartNews.com

Доналд Тръмп вече е в Ню Йорк, където ще трябва да се яви пред съда и да отговаря на криминални обвинения. Бившият американски президент пристигна днес с частния си самолет от щата Флорида в Ню Йорк, където ще му бъдат предявени обвинения, свързани с разследването за подкупване на порноактриса, за да купи мълчанието ѝ по време на предизборната кампания за президентските избори през 2016 година.

Процесът срещу Тръмп е първият подобен случай на повдигане на обвинения за криминално престъпление срещу бивш американски президент. Той е още по-знаков, тъй като 76-годишният милиардер републиканец отново се включи в надпреварата за номинация на Републиканската партия, за да си върне президентския пост през ноември 2024 година.

Точно преди да напусне имението си в Мар а Лаго във Флорида, Доналд Тръмп написа с главни букви в социалната си мрежа Трут Соушъл, че се отправя към Ню Йорк, за да „направи Америка отново велика“ и че е жертва на „лов на вещици, когато великата страна потъва в ада“.

Районът около "Тръмп Тауър" в Ню Йорк, където бизнесменът ще остане 36 часа, е под засилена охрана от дни, въпреки че само шепа демонстранти за и против Тръмп протестират там.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай