Тръмп:Лондон е Лондонистан, кметът е бедствие!

Американският президент с нов залп срещу Садик Хан след убийството на трима души в британската столица

Тръмп:Лондон е Лондонистан, кметът е бедствие! | StandartNews.com

Доналд Тръмп отново разкритикува кмета на британската столица Садик Кан, наричайки го "бедствие" и предричайки, че тепърва ще става по-лошо в града, съобщи "Ройтерс".

Причината е убийството на трима души само за един ден в Лондон. По традиция, президентът на САЩ изказа критиката си в Туитър. Той също така сподели думите на крайнодясната журналистка Кати Хопкинс, в които се казва, че "Това е Лондонистан на Кан".

От известно време насам Тръмп критикува Кан за неспособността му да се справи с престъпността и мюсюлманската радикализация в столицата.

По-рано този месец Тръмп нарече Садик Хан "пълен неудачник", след като кметът критикува британското правителство, че е поканило Тръмп на официално посещение. Хан сравни Тръмп с фашистите от миналия век. Но враждата между двамата датира от няколко години - Хан, който е пакистански произход, критикува Тръмп заради забраната му мюсюлмани да влизат в САЩ, а Тръмп скастри кмета, че не се е справил с теророристичните атаки на Лонвоския мост през 2017 г., когато 11 човека бяха убити.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай