Тръмп иска отмяна на вота по пощата

Няма да създава нова партия

Тръмп иска отмяна на вота по пощата | StandartNews.com

Отмяна на гласуването по пощата. Това бе една от серията промени в избирателната система на САЩ, които бившият президент Доналд Тръмп предложи в първата си публична изява след загубата на изборите. В реч пред Конференцията за консервативно политическо действие в Орландо, Флорида, той поиска ограничаване на гласуването извън избирателните секции и на дните, в които американците могат да гласуват, съобщи Ройтерс.

Смята се, че националната кампания на демократите да мотивират афроамериканци и млади хора да се регистрират, както и отказът на Тръмп да призове поддръжниците на републиканците да гласуват отсъствено, са допринесли за загубата на Тръмп на изборите на 3 ноември с около 7 милиона гласа.

В Орландо бившият президент заяви, че изборният ден трябва да бъде само един, а не поредица от дни, които водят до действителната дата на изборите. "Трябва да има основателна причина някой да гласува извън секциите", каза Тръмп. Той също така поиска изискване гласоподавателите да представят документ за самоличност, когато гласуват лично, и универсална система за удостоверяване на подписа, когато гласуват извън секциите.

Речта на Тръмп е на фона на усилията на Републиканската партия да промени изборните закони след загубата си на изборите за президент и за Сенат през 2020 г. Десетки републикански конгресмени внесоха законопроекти за ограничаване на начините на гласуване в различни щати из цялата страна.

Тръмп каза още, че републиканците трябва да се борят твърдо срещу нов законопроект, който включва разпоредба, че избирателните райони за Конгреса ще бъдат определяни от независими комисии, вместо от законодателните органи на щатите. "Това чудовище трябва да бъде спряно", заяви Тръмп.

Няма да правя нова партия, категорично заяви Тръмп. И обясни, че това само би зарадвало онези, които искат гласовете на републиканците да се разединят. Това означава никога да не победим, отсече Тръмп.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай