Тръмп се среща с Кисинджър, нападна Обама

Тръмп се среща с Кисинджър, нападна Обама | StandartNews.com

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп ще се срещне утре в Ню Йорк с бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър, за да се допита до него за тънкостите на външната политика, информира "Вашингтон Пост". Тръмп и 92-годишният бивш дипломат вече са провели няколко телефонни разговора през последните седмици. Детайли от предстоящата среща не се съобщават, но както подчертава "Вашингтон пост", цитиран от БГНЕС срещата с Кисинджър вече отдавна се явява нещо като своеобразен обред по посвещаване на много амбициозни републиканци, особено тези, които искат да станат кандидати на партията за президентски избори. Срещата с Кисинджър показва, че Тръмп вече се ориентира към по-реалистичен поглед към външната политика.

В същото време Тръмп определи Барак Обама като "най-лошият президент в историята на САЩ". Поредното провокативно свое изказване милиардерът и кандидат за президент отправи чрез профила си в социалната мрежа "Туитър".

Съобщението на Тръмп идва в отговор на реч на Обама от неделя, когато настоящият държавен глава, чийто втори и последен мандат изтича в края на годината, говори пред абсолвентите в Университета в Рютгерс. Обама на няколко пъти отправи критики към Тръмп заради противоречивите му предизборни обещания, като намерението да построи стена по границата с Мексико, за да спре нелегалната миграция.

"И в политиката, и в живота, глупостта не е добро качество", заяви Обама, визирайки навика на строителния предприемач да „не знае за какво говори".

Отговорът на Доналд Тръмп в 160 знака е много лаконичен. Той използва горния цитат на Обама за глупостта и допълни – "Това е сред основните причини президентът Обама да е най-лошият президент в историята на САЩ."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай