Този филм удари "Междузвездни войни"! Ето печалбата

"Аватар: Природата на водата" е реализирал приблизително 2,11 милиарда долара

Този филм удари "Междузвездни войни"! Ето печалбата | StandartNews.com

"Аватар 2: Природата на водата" продължи да доминира в бокс-офис класацията на Северна Америка, реализирайки приходи от 15,7 милиона долара през уикенда, докато благодарение на глобалните си постъпления филмът вече заема четвъртото място сред най-касовите продукции на всички времена, съобщават световните осведомителни агенции, цитирани от БТА.

"Аватар: Природата на водата" държи първото място в северноамериканския бокс-офис от седем седмици - постижение, което няма равно на себе си от първия "Аватар" (2009), а през последните 25 години е надминавано само от "Титаник", също режисиран от Джеймс Камерън. Филмът с Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет запази първенството си 15 седмици.

В глобален мащаб "Аватар: Природата на водата" е реализирал приблизително 2,11 милиарда долара, изпреварвайки "Междузвездни войни: Силата се пробужда" като четвъртия най-касов филм на всички времена. Първенството в тази класация държи "Аватар" с 2,92 милиарда долара, следван от "Отмъстителите: Краят" с 2,79 милиарда долара и "Титаник" с 2,19 милиарда долара.

Така към момента на името на режисьора Джеймс Камерън продължават да са дело три от четирите най-касови филма на всички времена.

Второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка заема анимацията от вселената на Шрек "Котаракът в чизми: Последното желание" с постъпления от 10,6 милиона долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай