Той е на 92. И спечели трето Грами!

Един от най-великите композитори

Той е на 92. И спечели трето Грами! | StandartNews.com

Един от най-великите композитори в историята заяви, че и на тази възрост е отворен за още работа.

Джон Уилямс наскоро сподели пред The Times UK, че "нищо не е изключено", щом става въпрос за оттегляне от филмовата музика. За кариерата си от седем десетилетия, великият филмов композитор е петкратен носител на "Оскар" с впечатляващите 54 номинации.

Освен това той е печелил 26 награди "Грами", последната от които само преди две седмици - за работата си по филма "Индиана Джоунс и циферблатът на съдбата". Днес той празнува 92-я си рожден ден.

През юни 2022 г. Уилямс обсъди потенциалното си пенсиониране, като каза пред Associated Press, че работата по петия филм от поредицата за "Индиана Джоунс" вероятно ще бъде последната му.

"В момента работя върху "Индиана Джоунс 5“, който Харисън Форд – който е доста по-млад от мен – ако не се лъжа обяви, че ще бъде последният му филм. Така че си помислих: ако Харисън може да го направи, тогава може би и аз мога“, каза Уилямс по това време. "В този момент от живота съставянето на музика за един филм е дълъг ангажимент за мен.“

Въпреки това, Уилямс в крайна сметка каза на Стивън Спилбърг през януари 2023 г., че може би все пак няма да се пенсионира. Говорейки с режисьора по повод сътрудничеството им за "Семейство Фейбълман“, Уилямс каза, че не би изключил композирането на музиката за друг филм на Спилбърг, въпреки евентуалното си оттегляне. Кариерите на Уилямс и Спилбърг са завинаги преплетени, тъй като рожденикът е композирал музиката към "Челюсти“, "Индиана Джоунс“, "Джурасик парк“, "E.T.: The Extra Terrestrial“, "Списъкът на Шиндлер“ и други класики на Спилбърг.

"Ако се появи филм, към който имам голям интерес, с график, с който мога да се справя, тогава нищо не е изключено“, продължи той. "Всичко е възможно. Всичко е пред нас. Само нашите ограничения ни спират. Или, казано по-просто: обичам да съм с отворен ум."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай