Тотален хаос в САЩ от снежната буря

Лед скова летища и пътища, над 3500 полета бяха отменени

Тотален хаос в САЩ от снежната буря | StandartNews.com

Снежна буря парализира няколко американски щата от неделя насам, остави десетки хиляди домакинства без ток и стана причина за отмяната на няколко хиляди полета, съобщават американските медии. В капана на бурята са няколко централни и южни и голяма част от източните щати.

Студ, сняг и на места леден дъжд и ниска облачност парализираха засегнатите райони. Федералните агенции в столицата Вашингтон обявиха, че в понеделник ще започнат работния ден с два часа закъснение заради лошото време. В района на Далас пък трима души намериха смъртта си в бурята.

Над 35 000 домакинства и бизнес сгради останаха без ток в Северен Тексас в неделя следобед. Жителите на североизточните щати пък бяха неприятно изненадани, тъй като според прогнозата трябвало да паднат между 2 и 10 см сняг, а паднали между 15 и 30 см. Заледена бе междущатската магистрала между Ню Йорк, Бостън и Портланд, Мейн. От сайта eBay пък предупредиха американците, че поръчаните от тях стоки по интернет може да се забавят заради лошото време, особено в щатите Арканзас, Мисисипи, Тенеси, Охайо и Тексас. Снегът осуети и няколко мача по американски футбол в градовете Питсбърг, Вашингтон, Балтимор и Филаделфия. Заради лошата видимост и хлъзгавия терен играчите не успяха да се представят по най-добрия начин.

Бурята причини и отмяна на хиляди полети. Само в неделя 2500 планирани полета не бяха осъществени, а хиляди други излетяха със закъснения. В понеделник се очакваше подобна ситуация по летищата, като първоначално бе съобщено за 1000 отменени полета и много други под въпрос. Очакваше се вчера снегът да обхване голяма част от щата Ню Йорк и крайните североизточни щати.В Пенсилвания се очакваше леден дъжд.

"Ще видим всички възможни видове валежи, от сняг в Пенсилвания, Ню Джърси и Вашингтон, до суграшица и леден дъжд в долината Шенадоа", обяснява метеорологът Даниел Нитъл. Властите в югоизточна Вирджиния предупредиха за мащабна зимна буря.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай