Петък,

Светът пак полудя по тоалетната хартия

От: Мартина Суботинова -
A
A
A

Тъй като случаите на коронавирус в Германия отново започнаха да се увеличават, нараства и търсенето на тоалетна хартия: опасенията относно новите ограничения доведоха до повишено търсене на определени стоки в цялата страна.

Когато пандемията от коронавирус се разпространи в цяла Европa, тоалетната хартия премина от обичайна битова вещ в ценена стока за една нощ.

В Германия  новите случаи на коронавирус са 7830.

"Германия може да прекрачи границата от 10 000 случая на ден още следващата седмица", гласи прогнозата, изразена от председателя на Световната лекарска асоциация Франк Улрих Монтгомъри. Сегашните показатели могат само до известна степен да бъдат сравнявани с тези от пролетта, тъй като междувременно се правят много повече тестове, респективно се установяват много повече инфекции. Въпреки това данните са тревожни и са причина мнозина да говорят както за втора вълна, така и за втори локдаун в Германия.

Празни рафтове по магазините обаче няма, уверяват сега от най-популярните вериги супермаркети и подчертават, че за момента не смятат да предприемат извънредни действия за осигуряването на допълнителни количества от най-търсените продукти, към които наред с тоалетната хартия се числят маята, брашното и консервираните храни. Но казват и: "Наблюдаваме много внимателно как се развива търсенето, за да можем с бърза реакция да избегнем дефицита".

Оценките на пазарни изследователи от Iri предполагат, че продажбите на тоалетна хартия през втората седмица на март са се удвоили повече от същата седмица през 2019 г.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички