"Тайм" за пръв път в ръцете на жена

Гибс започва в изданието като редактор в международния отдел

"Тайм" за пръв път в ръцете на жена | StandartNews.com

Вашингтон. За първи път в историята жена застана начело на едно от най-авторитетните издания в света - американското списание "Тайм".

Както обявиха от компанията собственик, 53-годишната Нанси Гибс ще бъде 17-ият главен редактор на изданието от основаването му през 1923 г. Досега тя заемаше длъжността заместник главен редактор.
Тя ще замени на поста Ричард Стенгъл, който бе номиниран от президента Барак Обама за заместник държавен секретар по въпросите на публичната дипломация и връзки с обществеността.

Гибс започва работа в "Тайм" още в далечната 1985 г. като редактор в международния отдел. Дамата, която има зад гърба си две популярни книги за модерното президентство, е автор на общо 174 водещи статии в изданието - повече от който и да е друг в историята на списанието.

От 2011 г. тя заема поста заместник главен редактор, помагайки за модернизирането на "Тайм". Днес печатният и електронният вариант на изданието стигат до над 50 млн. читатели по цял свят.
В момента под ръководството на Гибс в "Тайм" върви процес на сериозно обновяване, насочено към разширяване на аудиторията на електронното издание. Като част от тези усилия се очаква по-късно тази година да бъде пуснат нов, обновен уебсайт. Освен това бе създаден и отдел за документалистика, който ще произвежда оригинални журналистически видеоматериали.

Сп. "Тайм" е основано през 1923 г. от двама студени на Йейлския университет - Хенри Люс и Бритън Хадън. Целта им била да създадат четивно списание, което същевременно отразява важните проблеми и събития. В момента изданието е собственост на медийния конгломерат "Тайм Уорнър".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай