Събота,

СЗО пак със стряскащо изказване. Причината

От: Редактор -
СЗО пак със стряскащо изказване. Причината
A
A
A

Световната здравна организация обяви, че всеки десети човек в европейския регион ще бъде заразен с COVID-19 до края на тази седмица. 

"Миналия месец предупредихме, че до началото на 2022 г. може да бъдат загубени още половин милион живота, ако не предприемем спешни действия", каза регионалният директор на организацията Ханс Клюге на брифинг.

"Мина месец и още 120 000 души починаха, а регионът прибави още 10 милиона случая на COVID-19. До края на тази седмица всеки десети човек в европейския регион ще бъде заразен с COVID-19, което ще бъде потвърдено с лабораторни тестове".

"Процентът на регистрираните случаи се е увеличил във всички възрастови групи, като най-високият процент е във възрастовата група от 5 до 14 години", обясни Клюге. 

Подобрената вентилация и използването на маски трябва да бъдат стандарт във всички начални училища като част от безопасната учебна среда, като същевременно се избягва затварянето на училища и дистанционното обучение, заяви регионалният директор.

"Ваксинирането на децата трябва да се обсъжда и разглежда на национално ниво", добави Клюге.

Той подчерта, че задължителните мерки в никакъв случай не трябва да допринасят за увеличаване на социалното неравенство в достъпа до здравни и социални услуги. Клюге припомни също така, че при въвеждането на ограничителни мерки е необходимо да се полагат грижи за психичното здраве на хората и да се предотвратява домашно насилие.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички