Световните разузнавателни сили обсъждат борбата с тероризма

Световните разузнавателни сили обсъждат борбата с тероризма  | StandartNews.com

Лондон. Страните от групата "Пет очи", в която участват представители на петте държави, които разполагат с най-голямата мрежа за размяна на разузнавателна информация в света, ще обсъжда днес стратегия за борба с тероризма след атентатите в Париж.

Форумът ще бъде председателстван от държавния секретар на Съединените щати Джон Кери и британския му колега Филип Хамънд. В срещата се очаква да се включат външните министри на 20 държави, сред тях и арабски.

Срещата на представителите на САЩ, Австралия, Канада, Великобритания и Нова Зеландия ще се проведе в Лондон.

Междувременно в германския град Дюселдорф започна процесът срещу жена, обвинена в изпращането на пари и филмово оборудване на групировка "Ислямска държава" в Сирия. 25-годишната Каролина С., която има германско и полско гражданство, се появи в съда облечена в ултраконсервативна мюсюлманска дреха, покриваща я от главата до петите. Тя е в ареста от март 2014-а година и може да получи присъда до 10 години затвор, ако обвиненията срещу нея бъдат доказани.

Около 600 германски граждани са се присъединили към "Ислямска държава" и подобни групировки в Сирия и в Ирак. Някои от завърналите се бойци бяха изправени пред съда. Правителството представи и нови закони, целящи да се предотврати набирането и финансирането на джихадисти, припомнят информационните агенции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай