Светът повишава мерките за сигурност срещу тероризма

Светът повишава мерките за сигурност срещу тероризма | StandartNews.com

След терористичните атаки от последните дни, Испания, САЩ и Кувейт повишават мерките за сигурност.

Терористичната заплаха във Франция е крайно висока, а естеството на рисковете се е променило из основи. Такава оценка даде в ефира на френската телевизия ТеЕф1 френският министър на вътрешните работи Бернар Казньов. По думите на Казньов, тероризмът "от ново поколение", с който се са срещнали френските власти, е опасен заради своята незабележимост в ежедневието, пише БНР.

 Междувременно Испания повиши равнището на терористична заплаха до предпоследната степен, като предохранителна мярка.

Американските силови ведомства преразглеждат мерките за сигурност, които планират да въведат по време на празничните прояви за 4 юли, Деня на независимостта, предаде ТАСС, като се позова на изявение на министъра на вътрешната сигурност на САЩ Джей Джонсън.

Кувейтските власти също засилиха мерките за сигурност около петролните съоръжения след самоубийственото нападение срещу шиитската джамия в петък. В страната е обявен ден на траур в в памет на загиналите 27 души в столицата при взрива по време на петъчната молитва.

"Ислямска държава" пое отговорност за атентатите в Кувейт и Тунис, където в курорта Сус терорист, въоръжен с автомат "Калашников", изби по последни данни 39 души, сред които германски и британски туристи.

Над 50 бурундийски военни са загинали при нападението на ислямистката групировка Аш Шабаб срещу военната база на Африканския съюз в Южна Сомалия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай