Стрелецът от Монруж взе заложници в магазин в Източен Париж

Стрелецът от Монруж взе заложници в магазин в Източен Париж | StandartNews.com

Париж. Най-малко петима заложници е взел въоръжен мъж, нахлул в магазин в източната част на Париж, на Порт де Венсен, съобщи АФП. По предварителна информация, поне един човек е ранен. Според очевидци, стрелбата е продължила около 20 секунди. Заложническата ситуация е в супермаркет за стоки кашер, които са съобразени с нормите на юдаизма. Смята се, че нападателят е заподозреният за стрелбата в Монруж в четвъртък сутрин, който уби полицайка и рани тежко общински служител. Според източник на АФП, той казал на полицаите "Знаете кой съм аз". 

По-рано днес органите на реда съобщиха, че са идентифицирали мъжа, който стреля по полицаи по-малко от 24 часа след атентата в сатиричното издание "Шарли Ебдо". По данни на полицията той и двамата заподозрени за атаката са членували в една и съща терористична групировка. Смята се, че взелият заложници е същият човек. 

В същото време продължава заложническата ситуация в Дамартен-ан-Геол, където заподозрените братя Саид и Шериф Куаши са обкръжени от полиция, военни и специални части. С тях се водят преговори за освобождаване на заложниците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай