Страшен заговор в Израел! На какво се натъкнаха службите

Израелските служби за сигурност провалиха планове на конспиратори

Страшен заговор в Израел! На какво се натъкнаха службите | StandartNews.com

Службата за контраразузнаване на Израел - "Шин Бет" съобщи, че е осуетила планове за нападение срещу министъра на националната сигурност Итамар Бен-Гвир, предаде ДПА.

Петима заподозрени са арестувани, включително трима палестинци и двама израелски араби, според същия източник. Предполага се, че те са участвали в планирането на нападения на територията на Израел и на Западния бряг, като са действали по указания на Иран.

За двама от палестинците се твърди, че са получили от иранските сили за сигурност указания да внесат контрабандно оръжие в Израел и да събират информация за Бен-Гвир и бившия депутат равин Йехуда Глик. Съобщава се, че комуникацията е била осъществена чрез йордански посредник.

Смята се, че заподозрените първоначално са имали планове да подпалят няколко автомобила. По данни на вътрешното разузнаване те вече са подпалили един автомобил в израелския град Хайфа.

Срещу петимата заподозрени са повдигнати обвинения. Смята се, че те са работили заедно.

Крайнодесният Бен-Гвир похвали работата на силите за сигурност с публикация в "Екс" и обяви намерението си да продължи да действа "безстрашно и още по-силно" срещу терора. Той обяви, че наред с други неща ще "промени из основи" условията, при които са задържани терористите.

През 2001 г. двама палестински бойци убиха Рехавам Зееви, крайнодесен министър на туризма на Израел по онова време, отбелязва ДПА, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай