Страх от терористични нападения в Европа

Страх от терористични нападения в Европа | StandartNews.com

Органите на реда в Германия се опасяват, че евентуалното нанасяне на военен удар по Сирия може да влоши ситуацията със сигурността както в Германия, така и в Европа като цяло. Това посочват източници в силите за сигурност, цитирани от в. "Рейнише пост".

В момента според германските спецслужби в Сирия воюват около хиляда ислямисти от европейските държави, включително около 120 от Германия. Впоследствие те могат да се завърнат в Европа и като възмездие за нанасянето на ударите по сирийска територия да организират терористични нападения преди всичко срещу американски, британски и френски цели. Поради тази причина органите на реда в Германия вече се подготвят за предприемането на съответни мерки за предотвратяване на евентуални екстремистки атаки.

Висши военни фигури и експерти от двете страни на Атлантика изразяват силни резерви относно целта на удар по Сирия, който може да въвлече Запада в непланирана война.

Обявената цел на САЩ и съюзниците им е да бъде възпрян режимът на Асад от употреба на химически оръжия, без Западът да взима страна в сирийската гражданска война или да прилага стратегия за смяна на режима.

Но във Великобритания някои от най-висшите представители сред военните дълбоко се съмняват в основанията за еднократен прецизен удар, настоявайки, че той може бързо да въвлече САЩ и съюзниците им в далеч по-голям конфликт. "Идеята, че Западът може ловко да ограничи едно нападение до краткотрайно наказание в очертани от нас самите рамки, е крайно наивна", изрази личното си мнение британски военачалник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай