Стотици почетоха паметта на Хофман с бдение на свещи

Стотици почетоха паметта на Хофман с бдение на свещи | StandartNews.com

Ню Йорк. Стотици се събраха на бдение със свещи пред театъра на компанията "Лабиринт" в Ню Йорк, за да отдадат своята почит към паметта на Филип Сиймор Хофман, предаде Ей Би Си Нюз. Сред присъстващите имаше приятели, роднини и почитатели на покойния актьор, починал миналия уикенд от предполагаема свръхдоза наркотици. Той е бил член на театралната компания "Лабиринт" и неин бивш творчески директор.

"Събрали сме се заедно в момент на ужасна скръб и загуба, на непоносима мъка и тъга, но също и да почетем един забележителен живот. Всеки от нас ще запомни Фил по свой начин. Винаги ще помним как той докосна сърцата ни", с тези слова преподобният Джим Мартин, езуитски свещеник и член на компанията, се е обърнал към събралите се пред театъра хора.

Театралната компания, основана през 1992 г., с настоящ творчески директор половинката на Хофман и майка на трите му деца - Мими О'Донъл, е стартирала дарителска кампания в памет на актьора. "Някои от най-ярките и оригинални нови таланти през последните 20 години си проправиха път към успеха благодарение на постоянните усилия и сериозната ангажираност на Фил към този театър", гласи изявлението на сайта на компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай